Просто бъдете щастливи. Лесно е, нали?

Ако някога си мислиш, че просто искаш отново да бъда щастлив ... не си сам. Депресия , промени в живота или множество други житейски фактори – стреса често могат да ни накарат да се чувстваме нещастни, но не забравяйте, че чувствата са само временни. Животът е пълен с възходи и падения, а приливите и отливите не идват и си отиват, без нашите емоции да са свързани с тях.

Може би в момента преживявате един от онези моменти в живота, когато тъгата ви завладява и чувствате, че никога повече няма да бъдете щастливи. Важното е да запомните, че веднъж сте били щастливи и можете да се върнете там. Измислянето на начини да бъдете отново щастливи може да отнеме малко време и усилия, но ви уверявам, че е възможно да имате по-щастлив живот.

Споделям съвети как да се освободите от тъгата, за да можете да се научите как да бъдете отново щастливи — продължавайте да четете, ако искате да върнете щастието в живота си.

Намерете това, което ви носи радост и това, което ви прави нещастни Понякога да разберем какво ни прави щастливи изисква първо да разберем какво ни причинява нещастие в живота ни. Може да е връзка, работа, житейска ситуация или нещо друго в живота ви, което ви причинява стрес, болка, безпокойство или общо нещастие. Да разберете какво се е променило или какво допринася за вашето нещастие е от ключово значение при вземането на решение как да продължите напред към постигане на живот, изпълнен с радост.

Например, може да имате проблеми във връзката , приятелство, което ви стресира, или дори чувства към себе си, които допринасят за вашето нещастие. Опитайте буквално да изброите двете страни на монетата, за да придобиете перспектива и да съсредоточите усилията си.

Неща, които могат да ви направят щастливи:
Неща, които могат да ви направят нещастни:
11 съвета как да намерите отново щастието

След като направите своя списък, ще можете да видите положителните и отрицателните аспекти. Така ще можете да избере кои от тях да отпаднат и върху кои от тях да развивате.

Вижте още съвети по-долу за това как да бъдете отново щастливи — всеки от тях може да се използва като ефективен начин за активно възстановяване на щастието в живота ви.

1

Обмислете терапия

Въпреки че това може да не е първото нещо, което ви идва наум, когато се опитвате да разберете как да бъдете отново щастливи, ако сте преживели някаква травма или се възстановявате от загуба или скръб, терапията може да е добро място за начало. Терапията може да има положително въздействие и да ви помогне да пренасочите енергията си, да преминете през болезненото преживяване и да продължите по здравословен и позитивен начин живота си.

2

Започнете хоби

Намирането на хоби и правенето на това, което обичате, е чудесен начин да се отделите от стресовите фактори в живота, които крадат радостта ви. Ако обичате градинарството, рисуването, музиката, танците, плетенето, туризъм, четене, писане, готвене или нещо друго, което ви дава спокойствие и ви зарежда с енергия, положете всеотдайни усилия да намерите време за него. Дори един час седмично, прекаран в нещо, което обичате, може да повдигне духа ви и да ви даде надежда.

3

Ограничете времето си в социалните медии

Скорошни изследвания показват връзка между използването на социални медии и депресията, особено когато хората превъртат социалните платформи късно през нощта . Освен това проучванията показват, че хората, които ограничават времето си в социалните медии, са по-щастливи и по-доволни от живота си. Ако установите, че разглеждате през целия ден или сте будни до късно през нощта, докато проверявате социалните медии, помислете дали да се откажете напълно от социалните мрежи или поне да поставите времеви ограничения за използването им.

4

Водене на дневник

Воденето на дневник отдавна е начин за подобряване на удовлетвореността от живота, фокусиране върху положителните неща и изцеление от минали травми. Изследванията показват, че ефектите от воденето на дневник на благодарността могат да доведат до положителни емоции и способност за приспособяване към промените в живота.

5

Медитирайте

Силата на медитацията е доказана отново и отново в изследване след изследване. Тя е ефективен начин да се освободите от стреса и безпокойството. Опитайте се да медитирате толкова често, колкото можете – ранните сутрешни сесии или точно преди лягане вечер са страхотни възможности да усъвършенствате уменията си за медитация.

6

Прекарвайте време с щастливи хора

Прекарването на време с щастливи хора може да ни помогне да поддържаме положително отношение. Дистанцирайте се от негативни хора. Вместо това полагайте усилия да прекарвате време с хора, които споделят вашите ценности и са фокусирани върху виждането на положителното в живота. Поставянето на граници и предпазването от токсични взаимоотношения е един от най-ефективните начини да бъдете отново щастливи.

7

Правете това, което обичате

Да правиш това, което обичаш, е добро за душата. Това може да е по отношение на хоби, вашата професия или нещо друго, от което изпитвате радост. Отделете време, за да правите тези неща.

8

Хранете се здравословно

Да се храниш здравословно не означава да се лишаваш от всичко, което обичаш през цялото време. Специални лакомства, в умерени количества, са добре. Опитайте се обаче да ядете питателна и здравословна диета през по-голямата част от дните си, за да можете да захранвате тялото и ума си. Здравословната диета в крайна сметка ще ви помогне за повече щастие.

9

Вземете си „Ден за мен“

Грижата за себе си е важен компонент за вашето трайно щастие. Ако се борите как да бъдете отново щастливи, уверете се, че отделяте време за себе си. Не е необходимо също да отнема много време. 30-минутна разходка на открито, оформяне на ноктите или ходене на кафе с приятел за един час през седмицата, всичко това може да ви осигури „времето за мен“, от което се нуждаете, за да постигнете баланс и щастие в живота си.

10

Тренирайте

Тренировката повишава ендорфините, което значително допринася за щастието. Изследванията показват, че хормонът ендорфин, отделян по време на редовни упражнения, функционира като невротрансмитер, водещ до щастие, увереност и благополучие.

11

Направете съня приоритет

Връзката между съня и настроението е добре проучена. Проучванията показват, че качеството на съня има пряка връзка с удовлетворението от живота и щастието. Превръщането на добрия сън в приоритет може да повиши удовлетворението ви от живота и значително да подобри това колко сте щастливи.